dev.gamez.lv Forum Index dev.gamez.lv
Latvian Game Developers Community
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups 

3D Online mmorpg
Goto page Previous  1, 2, 3
 
dev.gamez.lv Forum Index -> Meklēju sadarbību
View previous topic :: View next topic  
Author Message
snake5
Indago dalībnieks
Indago dalībnieks


Joined: 27 Jun 2007
Posts: 2590

PostPosted: Thu Apr 23, 2009 2:48 pm    Post subject:

EDDY wrote:
Varbūt nežēlo naudu un nopērc kādu mazu MMORGP engine?
Varbūt labāk pataupīt naudu un sameklēt kādu bezmaksas dzini? Nav tāda izmēra projekts, kurā labi būtu nenormāli tērēt naudu.
Back to top
View user's profile Visit poster's website
EDDY



Joined: 07 Oct 2005
Posts: 1610
Location: Dzimtā zeme, Latvija

PostPosted: Thu Apr 23, 2009 2:57 pm    Post subject:

Nu var arī tā. Idea
_________________
Monday|Tuesday|Wednesday|Thursday|Friday|Saturday|Sunday
Back to top
View user's profile
mokoloms



Joined: 29 May 2008
Posts: 8

PostPosted: Thu Apr 23, 2009 2:58 pm    Post subject:

2. Iemācies programmēt. Jo kādēļ, Tu esi vajadzīgs šim projektam, ko Tu viņam dod? Ideju? Mazu finansiālo ieguldījumu? Var bez šāda cilvēka iztikt.
Zini,ja man vajag uzcelt maaju es mekleeju celtniekus nevis pats maacos celt un jaa celtnieki var bez manis iztikt Very Happy Es projektam dodu finansiaalo dalju un pashu ideju,bet es te esmu,lai savaaktu sev komandu jeb uzzinaatu,kur taadu,lai savaac un protams intereseejos par sev nezinaamaam lietaam un par to,kas mani sagaida.Pagaidaam neesmu guvis iistu skaidriibu kas nepiecieshams,lai saaktu un cik tas maksaa?Kur njmet? Prasiiju ar,ko,lai saak.....domaaju,kas ir pirmais,kas jaizdara,kam man jaabuut gatavam,lai var saakt darbu?Speeles menu dizains vai skilu zars.....domaats ir par visu,bet reali uz papiira nekaa nav tapeec zinot,kas buus nepiecieshams pirmaam kaartaam var to uzlikt arii uz papiira.Var arii nopirkt speeles engine,tachu cik taads maksaa un,kur,lai meklee? kaads buutu vispiemeerotaakais?
Back to top
View user's profile
Tenjou



Joined: 22 Nov 2005
Posts: 275

PostPosted: Thu Apr 23, 2009 3:21 pm    Post subject:

Tas kā Tu to domā darbojās, ja Tev ir daudz skanošā un tikai.
Tikmēr kamēr nav dizdoka, nav pat jēgas domāt neko vairāk, jo pat neapzinies projekta izmēru.
Ja Tev nav dizdoka, neviens pie Tevīm nestrādās..varbūt kāds iesācējs, kā EDDY.

Reāli šajā forumā arī ir lielākā daļa no latvijas, kas nodarbojās un prot kautko no gamedev`a. Ja Tu nevari ieinteresēt no šejienes labu saujiņu, pats saproti, ka nebūs programmētāju vajadzīgo.

Un tad, kad būs tas viss, lētākais cik atradīsi par cik Tev strādās, būs sākot no tūkstoša - pusotra mēnesī uz rokas. + ar tādu cilvēku skaitu veidošana būs 4-6 gadi vismaz uz puslīdz zolīdu mazu projektu.

Update: vēl ir mākslinieki, mūziķi, dizaineri u.c + biroja telpas, tehnika, komunālie, tur mēnesi apgrozās vismaz ap 50 tukstoš latiem. Kas četros gados ir 2.4 miljoni latu.
Back to top
View user's profile
EDDY



Joined: 07 Oct 2005
Posts: 1610
Location: Dzimtā zeme, Latvija

PostPosted: Fri Apr 24, 2009 8:42 am    Post subject:

Tagad nolaižamies uz zemes, Tenjou un pārējie.
Te nav ASV, ne Japāna un ne Koreja, pat ne EU līmenis.

Neviens nemaksās tādu naudu tikai par to, ka viņš mākslinieks uzzīmējis pāris ieročus, vai arī mārketologs izvirzījis kārtējo spožo ideju ar add-oniem un zelta krekliņiem.
_________________
Monday|Tuesday|Wednesday|Thursday|Friday|Saturday|Sunday
Back to top
View user's profile
Kamazs
Guru
Guru


Joined: 17 Jan 2003
Posts: 829
Location: The glorious ancient city of Loja

PostPosted: Fri Apr 24, 2009 9:45 am    Post subject:

Tenjou, nu tu biki pārspīlē. Man šķiet, ka var uztaisīt nelielu, bet interesantu MMO nemaz akurāt neiebraucot sešos ciparos. Man ir aizdomas, ka ir programmētāji un mākslinieki, it sevišķi šodienas krīzes laikā, kas par visnotaļ saprātīgu (bet REĀLU) samaksu būs gatavi rauties dienu nakti, lai saprātīgā laika sprīdī (daudz mazākā par 2-4 gadiem) sačinītu kaut ko uz Travian vai Jūras Vilku pusi. Protams, viņi nebūs savas nozares superprofesionāļi, bet man šķiet, ka pie lietoajam gala produkta ar normālu proj. vadu un reālisku dizdoku tiks.

Galvenais ir uzstādīt reālistiskus, saprātīgus mērķus.
_________________
...un es uzskatu, ka Fallout ir etalons
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website
Tenjou



Joined: 22 Nov 2005
Posts: 275

PostPosted: Fri Apr 24, 2009 12:20 pm    Post subject:

Nus es reaģēju attiecīgi pēc topika nosaukuma "3d online mmorpg", neliekas, ka tikka domāts web projekts, bet gan pasaulē konkurēt spejīgs MMO(pagaidām lai gan saprotu domāts baltijas valstīs) + izstrādāt jaunu ideju.

Tajā samaksā arī eksistē iekļautas lietas, kā mārketings un visādi sīkumi kā grāmatvedība. Jo sapratu mēs runājam te par reali projektu, kas var nest normālu peļņu. Indie(kā nereģistrēta kompānija) protams to var mierīgi ignorēt, jo nav jāmaksā nodokļi un algas etc.
Back to top
View user's profile
mokoloms



Joined: 29 May 2008
Posts: 8

PostPosted: Fri Apr 24, 2009 2:18 pm    Post subject:

Negribeeju palikt par muljki,bet reaali es nezinu,kas tas par Dizdoku,kas tas par vaardu? Nojaushu,ka,kas liidziigs biznesa plaanaam vai darbiibu seciibas plaanam,bet netieku skaidriibaa....
www.letonika.lv

Meklēts: dizdoks
Enciklopēdijas
Nekas netika atrasts
Vārdnīcas
Nekas netika atrasts
Literatūra
Nekas netika atrasts
Multivide
Nekas netika atrasts


Beidzot jau ceriiba paraadaas,ja saka,ka ir iespeeja dabuut darba rokas zem taa 1000-1500lvl Tikai es ceru,ka buus vairaak piedaavaajumu un gribeetaaju straadaat.... Ja tas atvieglo darbu tad uzreiz pasaku,ka grafika speelee nav primaarais....taa var buut 2003 gada liimenii nekaadu probleemu.Buutu forshi parunaat ar kaadu privaati...izstaastiit vinjam visu ideju uz doto briidi,lai tas,kads vareetu piedaavaat alternaiivas un savu skatiijumu tajaa visaa,lai peec iespeejas atteiktos no taa no,kaa var atteikties.....karte mazaaka,bez lietus,bez nakts effektiem un varbuut eenas atvieglos darbu,ja taas nebuus utt. + ar zinoshu cilveeku buutu vieglaak pareekjinaat nepiecieshamo resursu projektam.Starpcitu,runaajot par graamatvediibu tad uzreiz var aizmirst,jo uzskatu,ka bez taas var iztikt projekta izstraades laikaa.
Back to top
View user's profile
EDDY



Joined: 07 Oct 2005
Posts: 1610
Location: Dzimtā zeme, Latvija

PostPosted: Fri Apr 24, 2009 2:30 pm    Post subject:

Dizdoks - Spēles dizaina dokuments.
Angliski design document.

http://www.gamasutra.com/features/19991019/ryan_01.htm

Es varu par brīvu pieteikties. Pat, ja projekts nogrims, vismaz būs bijis interesanti padarboties.
_________________
Monday|Tuesday|Wednesday|Thursday|Friday|Saturday|Sunday
Back to top
View user's profile
snake5
Indago dalībnieks
Indago dalībnieks


Joined: 27 Jun 2007
Posts: 2590

PostPosted: Fri Apr 24, 2009 3:05 pm    Post subject:

mokoloms wrote:
Negribeeju palikt par muljki,bet reaali es nezinu,kas tas par Dizdoku,kas tas par vaardu? ... Starpcitu,runaajot par graamatvediibu tad uzreiz var aizmirst,jo uzskatu,ka bez taas var iztikt projekta izstraades laikaa.

1. Ja nezināji, kas ir dizdoks, nu tad redzams, ka neesi vēl lasījis nekādu literatūru par šo tēmu. Btw, lielākā daļa latviešu vārdnīcu netā ir bullshits, ne tuvu nav īstā vieta, kur meklēt.
2. Bez grāmatvedības var iztikt tikai tad, ja komanda ir maza un nav firmas. Pretējā gadījumā būtu jāzina, kur uzrodas un pazūd nauda.
Quote:
Es varu par brīvu pieteikties.

Šaubos, vai ar tevi būtu jēga pat bez maksas strādāt.. ja vēl joprojām API pamatus mācīties negribi un lipini kopā visādas random pamācības.
Back to top
View user's profile Visit poster's website
mokoloms



Joined: 29 May 2008
Posts: 8

PostPosted: Fri Apr 24, 2009 5:47 pm    Post subject:

Protams,ka nezinaaju,kas ir dizdoks.....un neshaubos,ja buus veel kaadi termini un lietas,kuras nezinaashu.nevareetu arii teikt,ka es necenshos mekleet,kadu informaaciju...es to daru tieshi te.Vienmer vajag,lai kads paraada,kaadaa virzienaa skatiities,jo viss,ko lidz shim esmu lasiijis pats par speelju izveidi nav produktiivs un noved mani pie taa,ka bezmazvai vieniigais,ka sir vajadziigs ir laba ideja un daudz naudas.Nekur neko neatradu,ka butu vajadzigs dizdoks vai,kas tamliidziigs.Protams negribeetos veert tagad sia valjaa un maksaat nodokljus par darbiniekiem,ja to vareetu nedariit.Eddy varbuut tomeer vareetu mani atrast skypaa? blackonblack@inbox.lv peec shii e pasta pameklee....sarunaaju veelvienu dizaineri tapeec buutu veerts izrunaat visu,kas saistiits ar dizdoku.kaa pareizaak veidot to un visu,kas buutu jaazin.Iespeejams buus veel divi dizaineri.Es itkaa izlasiiju par dizdoku,kas tas par monstru ir,bet tomeer vareetu siikaak man izstaastiit.kas janjem veeraa,lai vieglaak skici uz datora uzlikt peectam utt.... Sakiet luudzu veel,ja es nopeerklu speeles engine,tad,ko tas noziime,ka man speelee buus taads pats menu vai,ko iisti tas noziimee.Cik varees mainiit un,kaads engine vajadziigs,kur to mekleet.
Back to top
View user's profile
mokoloms



Joined: 29 May 2008
Posts: 8

PostPosted: Sun Apr 26, 2009 5:02 am    Post subject:

Lasot dazhaadus info materiaalus esmu guvis tieshaaku priekshstatu par gaidaamo darbu un varu teikt,ka reaali neapzinaajos,cik daudz darba tas prasa.Meegjinaashu sagremot to visu un centishos sastaadiit peec iespeejas produktiivaaku darba sheemu shim projektam.Neizsleedzu,ka peec,kaada laika buushu atpakalj jau ar preciizaaku info par to,kaadi cilveeki man ir vajadziigi un tieshi,kam. Protams,ja kaads redz jau savu lomu shai projektaa,laipni gaidiishu. Eddy....gribeeji piedaliities,bet kapeec nemegjini sakontakteet mani? P.S paldies visiem,kuri vairaak vai mazaak paliidzeeja man Wink
Back to top
View user's profile
gazz



Joined: 03 Jan 2004
Posts: 355
Location: Teika

PostPosted: Sun Apr 26, 2009 9:36 pm    Post subject:

neesu piedaliijies komerciaalaa speeles projektaa, bet ir pieredze veiksmiiga komerciaala software produkta izstraadee. NEKAD saakotneejais dizaina dokuments neatspoguljo gala rezultaatu, vienmeer ir jaaiet uz kompromisiem. Dizaina dokumentaa tu sarakstiisi vienuviet dazhaadas detaljas kas iespeejams galvaa rada jeegu bet kontekstaa ir nebuutiskas izmaksas. No dizaina dokumenta arii vareesi saakt plaanot izstraades iteraacijas/terminjus. Bez terminjiem buus gruuti ko pabeigt, un attieciigi - bez algas var zust motivaacija ieveerot terminjus. rezumee ir vienkaarshs - ja ir nauda ko maksaat programmeetaajiem un dizaineriem(jaareekjinaas no 1000 Ls meenesii par amata prateejiem) tad tas ir iespeejams. bet mmorpg nau iistaa nisha kur saakt izstraadaat speeles bez pieredzes, paaraak daudz ir dzirdeets par varonjiem kam liekas ir ideja ka vinji var uztaisiit mega mmorpg tikai vajag kaadu kas to iistenotu
Back to top
View user's profile Send e-mail
Display posts from previous:   
dev.gamez.lv Forum Index -> Meklēju sadarbību All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group