dev.gamez.lv Forum Index dev.gamez.lv
Latvian Game Developers Community
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups 

Rad studio 2009 un TrueVision

 
dev.gamez.lv Forum Index -> Programmēšana
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Krix



Joined: 05 Nov 2006
Posts: 10
Location: Rīga

PostPosted: Tue Jan 26, 2010 4:55 pm    Post subject: Rad studio 2009 un TrueVision

Pagājušo nedēļ manā īpašumā nonāca Rad studio 2009. Nodomāju, ka šitā štelle delphi 7 toč aizvietos. Instalācija vien ilga pusstundu. Piesaistot TrueVision, aizņēma vien pāris minūtes, atšķirībā no delphi 7, kur mocijos vairākas stundas.

Nepatīkamākais tikai sekoja. Pirmkārt, nesavienojamība ar vecajām delphi 7 aplikācijām. Otrkārt truevision balstītu programmu var palaist tikai vienu reizi, pēc tam seko jocīgs paziņojums, kas pieprasa restartēt RAD studio . Lai kā nomocijos meklēdams risinājumu, tādu ar neatradu. Problēmas ar sagādāja pakotņu piesaistīšana, kas beidzas atkal ar jocīgo paziņojumu, tikai šoreiz to anštalti var aizklopēt tikai ar ctrl+alt+del palīdzību Very Happy un galu galā tam visam pa virsu, kā glazūra, nemitīgā krešošana (Stopped working). Updeita uzlikšana beidzas ar to, ka access denied un atkal kreš. Mēģināju Administratora privilēģijas, kā arī kompabilitiju mainīt, bet nekas nelīdz.

Tākā tas viss diezgan izmaksāja, nedomāju atmest ar roku. Esmu saskāries ar dažādām ļoti nepaīkamām problēmām uz win7, bet nu šitā fiška gan spēj sabojāt nervus. Confused
Back to top
View user's profile
elvman
Indago Uzvarētājs
Indago Uzvarētājs


Joined: 09 Apr 2003
Posts: 1278
Location: Kuldiga

PostPosted: Tue Jan 26, 2010 5:30 pm    Post subject:

Ja reiz nauda ir samaksāta, tad noteikti jābūt arī kādam supportam. Tie tev nelīdz?
_________________
long time; /* know C */
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Krix



Joined: 05 Nov 2006
Posts: 10
Location: Rīga

PostPosted: Tue Jan 26, 2010 5:53 pm    Post subject: supports

Jau nosūtīju šamējiem, klusē, kā kapā Very Happy Nedēļas laikā itkā atbildēšot.

Varbūt kāds ir saskāries ar šādu problēmu. Aplikāciju aizverot izmet - Assertion failure, SetThreadContext failed thread32.cpp at line 434 Continue execution? Ja izvēlas turpināt, taskmenedžers uzrāda, ka apps vēl darbojas, noslogojot proci 100%, ja aizver rad studio, izmetās Stopped Working, bet apps vēl darbojas uz 100%, līdz restartē datoru, jo taskmenedžers (End process tree) negrib izpildīt.

Ja izvēlas beigt debuggošanu tiek piedāvāts terminēt processu. Izvēloties jā vai nē izmet vienu logu - Debugger Fatal error during process reset: Debugg process not initialized. Please save you work and restart CodeGear RAD Studio. Un ar to viss aiziet not-respondingā un atkal datoram jātaisa pārlāde.

Iespējams, ka tas varētu būt dēļ win7, kautgan tas ir svaigi instalēts mazāk kā pirms mēneša.
Back to top
View user's profile
bubu
Indago Uzvarētājs
Indago Uzvarētājs


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 3223
Location: Riga

PostPosted: Tue Jan 26, 2010 6:42 pm    Post subject:

Vēl jau ir variants Lazarus, kas ir Delphi aizstājējs izmantojot FreePascal kā kompilatoru: http://www.lazarus.freepascal.org/index.php?page=7
Pilnīgi bezmaksas variants lietošanā - open-source. Un pie tam cross-platformisks - kodu var nokompilēt gan win32, gan win64, gan macosx, gan linux32/64.
Back to top
View user's profile Send e-mail
Krix



Joined: 05 Nov 2006
Posts: 10
Location: Rīga

PostPosted: Sun Mar 07, 2010 3:42 pm    Post subject: Lazarus

Uzinstalēju Lazarusu, tīri tā nekas, vismaz pati IDE nelago Very Happy Bet ir tikai viena problēma, GLScene neinstalējas, pietrūkst faili, kurus es ar pusstundas laikā atradu izņemot vienu - GLazarusSceneEdit.lfm, kuru pat google neatrod. Tas pats arī ar TrueVision, nomocījos visu dienu un bez rezultātiem - sintaksē piesienas visām rindām, kur definēta procedūra :(

Man nav ne mazākās nojausmas ko tas varētu nozīmēt, jo GLscenei ignorējot to failu arī izmet šādu kļūdu kaudzi. :(

(Error: Incompatible types: got "Pointer" expected "<procedure variable type of procedure(LongWord, LongWord, LongWord, LongInt, LongWord, Pointer);StdCall>")

Mēģināju atrast bibliotēkas, lai vismaz kautcik Delphi7 projektu ņemtu pretī, cik izmeklējos, ir pieejami tikai sausi varianti tīrai kodēšanai, bez nekādiem aprakstiem vai pamācībām.

CodeGear beidzot atbildēja, ka lai gaidot līdz nākošajai versijai vai servisa pakotnei, vai maksājot pikji par to, ka viņi atrisinās šo kļūdu individuāli Surprised Tas servis ir pilnīgi bezjēdzīgs, tad jau jājautā, kāpēc es maksāju pa to krepu?!?!?!?!?! Vinji vnk mani pasūta d***t!!! Mad
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
dev.gamez.lv Forum Index -> Programmēšana All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group