dev.gamez.lv Forum Index dev.gamez.lv
Latvian Game Developers Community
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups 

Kādu algu piedāvāt?

 
dev.gamez.lv Forum Index -> Spēļizstrāde Latvijā
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kamazs
Guru
Guru


Joined: 17 Jan 2003
Posts: 829
Location: The glorious ancient city of Loja

PostPosted: Fri Jan 21, 2005 1:15 pm    Post subject: Kādu algu piedāvāt?

Pieņemu, ka šis jautājums varētu izklausīties un izskatīties dīvaini, bet, manuprāt, nekādus sarežģījumus un problēmas tas neslēpj. Tādēļ pāriesim pie jautājuma, kurā lūdzu jūsu padomu.

Daudziem nav noslēpums, ka es esmu "Pahris" spēles autors, tāpat arī ir zināms, ka spēle ir "iestrēgusi" un neiznāk regulāri nodaļas, kā tas bija paredzēts. Iemesli ir vairāki, bet viens no tiem - laiks. Strādāt pie "Pahra"ir jauki un svarīgi, taču nagi niez ko citu paprogrammēt, plus, ir tādas lietas kā darbs, darbs, darbs, sesija, studijas, citi projekti etc.. Un tomēr es vēlos "Pahri" izlaist tā, kā tas paredzēts - ar 28 nodaļām, kurās izklāstīti kāda puiša ar apziņas šķelšanos savādie piedzīvojumi ne mazāk savādā pasaulē. Jau no pašiem spēles sākumiem bija cerība, ka kāds palīdzēs šo projektu bīdīt, taču laiks gāja un neviens nesējās klāt, nācās pašam visu darīt. Šobrīd situācija ir tāda, ka Pahris nebūt nav kancelots, taču tā izstrāde notiek drausi lēni. Kas nav īsti tas, ko es gribu, un, zinot, ka bija daži cilvēki, kuriem spēle patika un atminoties to, ka "Pahris" savādā kārtā ieguva "Latvian Game of The Year 2003" titulu Gamez.lv nominēšanā, pieņemu, ka zināms pienākums un stimuls jamo pabeigt ir. Kā rezultātā mēs nonākam pie galvenā.

Iespējams, ka drīzumā parādīsies "Pahris Entertaiment is hiring!" sludinājums, tas ir gribu noalgot cilvēku kas varētu piedalīties "Pahris" izstrādē. Tiesa, jārēķinās, ka "Pahris" ir pilnīgs freeware kā arī manā rīcībā šobrīd nav neizmērojami liels kapitāls, līdz ar to summa nevar būt ne tuvu iespaidīga. Bet, iespējams, kādam skolniekam tā varētu būt iespēja samērā viegli tikt pie zināma piķa. Plus, ja tam ir kāda nozīme, arī titros nokļūšana droši vien būs garantēta.

Jā, nu tad esam nonākuši pie jautājuma - cik tad maksāt? Pirmkārt, tas nebūs ikmēneša atalgojums. Runa drīzāk varētu būt par "gabaldarbu" un atbilstošu līgumu, ja nepieciešams. Un "gabals" vaŗetu būt 24 sēriju izstrāde un publicēšana, ko varētu tālāk sadalīt pa sērijām - kaut kāda nauda par katru izstrādātu un publicētu sēriju jeb nodaļu.

Bet par ko tad es gribu maksāt? Šī sadarbība varētu izskatīties ~ šādi - es kaut kādā veidā (rakstiski/mutiski) nododu informāciju par to, kam ir jābūt nākošajā nodaļā. Tad šis cilvēks izfiško kas tieši precīzi un kā tiks implementēts - sagatavo principiālo nodaļas shēmu, kas parāda kādus zīmējumus viņam vajag. Zīmējumus sagatavoju es un padodu atpakaļ jau vajadzīgajā formā. Tagad "darbiniekam" atliek to visu salikt pēc shēmas, ieskriptēt, sarakstīt dialogus (ko daru arī es paralēli), izķert bugus, izveidot instalāciju un novietot to webā. Un tā ar katru no 24 nodaļām. Pamatsižets principā jau skaidrs, attēli daudzām lokācijām gatavi, nodaļu skriptēšanai ir jau izveidots speciāls tūlis ar visu skriptingvalodu. No otras puses, daudzus kvestus - to, kā tieši viss atrisinās - to varētu izdomāt arī pats darbinieks, ja būtu tāda interese.

Tad nu, cienījamie dev.gamez.lv apmeklētāji, lūdzu man palīdzēt ar padomiem par šo visu pasākumu, bet, kas mani visvairāk interesē, nosauciet summu, kādu, jūsuprāt, varētu prasīt par šo darbu. Pats nekādus skaitļus nesaukšu, jo tam nav nozīmes, mani interesē citu cilvēku viedoklis.

Kāds ir tas Pahris, skatīt te -> http://pahris.gamez.lv
_________________
...un es uzskatu, ka Fallout ir etalons
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website
GiGa
Indago Uzvarētājs
Indago Uzvarētājs


Joined: 25 Sep 2003
Posts: 887

PostPosted: Fri Jan 21, 2005 3:41 pm    Post subject:

Hmm, te dereetu, manupraat, viens pretjautaajums - cik laika Tev pasham, neskaitot ziimeeshanu, aiznjem vienas daljas izveide? Nu teiksim, stundaas, stradaajot tikai to vien, teiksim ik pa laikam iechekojot kaadus forumus/mailu utt, bet kopsumaa darot nopietni tikai un vieniigi to?
_________________
Back to top
View user's profile Send e-mail
Kamazs
Guru
Guru


Joined: 17 Jan 2003
Posts: 829
Location: The glorious ancient city of Loja

PostPosted: Fri Jan 21, 2005 3:51 pm    Post subject:

Ļoti sarežģīts jautājums - kad es taisu, es tur pamatīgi ievelku garumā un tīrais izstrādes laiks tāds miglains. Būs jāizdara tests - iemesls saraut vēl vienai nodaļai. Citādi uz sitiena praktiski nevaru pateikt. Ja ir gatavi attēli, tad tā skriptēšana patiesībā iet ļoti veikli. Lielākā ķēpa ir ar dialogiem un kļūdu lasīšanu.

10 stundas? varētu būt, ka es vienā dienā varu sacept no gataviem attēliem vajadzīgo nodaļu. Njā, bet tas ir ļoti patuvens spriedums. Reāli es taisu vairākas nedēļas:D.
_________________
...un es uzskatu, ka Fallout ir etalons
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website
GiGa
Indago Uzvarētājs
Indago Uzvarētājs


Joined: 25 Sep 2003
Posts: 887

PostPosted: Fri Jan 21, 2005 6:47 pm    Post subject:

Uhh, ljoti gruuts lautaajums... njemot veeraa visus apstaakljus, itseviskji to, ka tas ir freeware un nauda Tev no gaisa nebirst - vislabaaikais variants buutu atrast taadu cilveeku, kursh buutu ar mieru to dariit arii bez maksas un piesviest 10-20Ls (varbuut vairaak, skatoties, cik nopietni shitas projekts tiek njemts) par epizodi papildus iniciatiivai. Jo neizskataas, ka Tev nepietiks naudas, lai algotu cilveeku, kursh to dariitu tikai aiz finansiaalaas vajadziibas. Bet varbuut apdomaa, vai vispaar vajag kaadu paliigu. Vai tad gruutaako un laikietilpiigaako dalju - ziimeejumus - nedariisi pats tik un taa? Ja saki, ka piespiezjoties vareesi to izdariit arii 10h - vai nav veerts to taa arii dariit? Meenesii vienu briivdienu noziedo un epizode meenesii gatava...

Bet tas jau tikai mans necilais viedoklis... Smile
_________________
Back to top
View user's profile Send e-mail
Hobits
Indago organizātors


Joined: 04 Jul 2003
Posts: 491
Location: Riga

PostPosted: Sat Jan 22, 2005 10:27 am    Post subject: Re: Kādu algu piedāvāt?

Kamazs wrote:

Bet par ko tad es gribu maksāt? Šī sadarbība varētu izskatīties ~ šādi - es kaut kādā veidā (rakstiski/mutiski) nododu informāciju par to, kam ir jābūt nākošajā nodaļā. Tad šis cilvēks izfiško kas tieši precīzi un kā tiks implementēts - sagatavo principiālo nodaļas shēmu, kas parāda kādus zīmējumus viņam vajag. Zīmējumus sagatavoju es un padodu atpakaļ jau vajadzīgajā formā. Tagad "darbiniekam" atliek to visu salikt pēc shēmas, ieskriptēt, sarakstīt dialogus (ko daru arī es paralēli),


Interesanti, vai tad visvairaak laiku neaiznjem tieshi ziimeeshana? Un pie tam tu gribi uzticeet nodalju sheemu izstraadaat svesham cilveekam? Es gribu teikt ka, manupraat labaak tas izdotos tev pasham. Un ja jau reiz runa iet par naudu tad varbut ir veerts padomaat par citu vaajo punktu tavaa speelee - ziimeejumiem! Es nekaadaa gadiijumaa negribu kritizeet tavu ziimeetaaja talantu, bet domaaju piekritiisi ka tas nav profesinaals, un nav gluzi taadaa pat liimenii kaadaa ir izstraadaats sizets.
Tad varbuut labaak atrodi kaadu ziimeetaaju, piemeeram no maakslasskolu pirmajiem kursiem. Te nav vajadziigas zinaashanas par datoru, viss ko buutu jaadara ir jaaziimee.
Un par naudu runaajot, pienjemsim ka vienu kvalitatiivu ziimeejumu var uztaisiit pa stundu vai mazaak, tas noziimeetu ka vareetu vinjam maksaat 0.5-1Ls par ziimeejumu (atkariibaa no rezultaata). Pie tam, darboties ir iespeejams diezgan operatiivi, kameer viens ziimee otrs pa pa to laiku izstraadaa konceptu naakamajai ainai.

Ok, tas ir mans variants, iespeejams tu gribi saglabaat savu neatkaartojamo ziimeeshanas stilu. Smile
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website
Kamazs
Guru
Guru


Joined: 17 Jan 2003
Posts: 829
Location: The glorious ancient city of Loja

PostPosted: Sat Jan 22, 2005 11:22 am    Post subject:

Quote:
Ok, tas ir mans variants, iespeejams tu gribi saglabaat savu neatkaartojamo ziimeeshanas stilu.

Kā jau es teicu, tas ir freeware un ir jau kaut kāda cilvēku grupa, kura spēlē Pahri. Vismaz viņi pamanījušies iziet visu, kas izlaists arī ar šādu grafiku, līdz ar to būtu vienkārši muļķīgi izmest jau gatavās spēles daļas, lai tikai pamainītu grafiku. Savukārt vienkārši nākamajai nodaļai nomainīt grafiku ... nu tas būtu tizli. Stila konsekvence jāsaglabā neskatoties ne uz ko. Un es šaubos vai man izdotos atrast kādu, kas būtu gatavs par tādu piķi savergot tādu kaudzi attēlu, kāda būs nepieciešama. Kā arī nav ticības, ka tas cilvēks saglabātos visu laiku un tad atkal mainītos stils.. principā domāju, ka nē. Ja tas būtu komerciāls produkts un mans nodoms būtu gūt peļņu, būtu arī cita pieeja. Sāktu ar to, ka izmestu dzinēju:).

Bet nu visā visumā, paldies, veči par fiškošanu. Risinājums ir skaidrs - nu i nafig, nobāzīsim Pahri tagad pažobelē. Atgriezīšos, kad būs laiks vai nauda.
_________________
...un es uzskatu, ka Fallout ir etalons
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website
Johny_JK



Joined: 21 Feb 2005
Posts: 18
Location: Rīga un Cēsis

PostPosted: Mon Feb 28, 2005 8:48 pm    Post subject:

Nu nez, Kamaz, varbūt varētu nedaudz palīdzēt pa brīvdienām, pēc pāris nedēļām, kādu sēriju taisīt. Bet man ir tāda lieta, ka gribēšana ir, bet ar varēšanu tā ir kā ir. Jātaisa arī savs projektiņš.
_________________
Ja interesē HL un CS karšu veidošana (mapping) latviski vai arī, ja gribi pamēģināt Age of Empires 2 latviskojumu, tad dodies uz manu mājaslapu.
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website
exem
Guest





PostPosted: Tue Mar 08, 2005 2:15 pm    Post subject:

Saakumaa vajag kautko normaalu shajaa komandaa uzcept un tikai peectam jaadomaa par naudu
jo var dabuut taadu cilveeku ar kuru tev galiigi nesaskan bet esi samaxaajis
Back to top
apofiss
Indago dalībnieks
Indago dalībnieks


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 148
Location: Latvija

PostPosted: Fri Mar 18, 2005 12:13 pm    Post subject:

Pirmajam nopietnajam projektam ir jātop bez 'algām' - labprātīgi, tālāk jau viss notikss -> darbs, darbs un vēlreiz darbs Smile
Back to top
View user's profile Send e-mail
Display posts from previous:   
dev.gamez.lv Forum Index -> Spēļizstrāde Latvijā All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group